Süt Ürünleri

 

YARIM YAĞLI YOĞURT: Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdürlüğümüze bağlı Hayvancılık Şubesi tarafından sağılan günlük inek sütünün kültürle tekniğine uygun olarak işlenmesiyle üretimi gerçekleştirilen yoğurtlar koruyucu katkı maddesi içermemekte ve Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliğine uygun olarak üretilmektedir.

YARIM YAĞLI SÜZME YOĞURT: Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdürlüğümüze bağlı Hayvancılık Şubesi tarafından sağılan günlük inek sütünün kültürle tekniğine uygun olarak işlenmesiyle üretimi gerçekleştirilen yoğurtlar koruyucu katkı maddesi içermemekte ve Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliğine uygun olarak üretilmektedir.

 

 

TAM YAĞLI TAZE BEYAZ PEYNİR: Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdürlüğümüze bağlı Hayvancılık Şubesi tarafından sağılan günlük inek sütünün maya ile pıhtılaştırılması ile elde edilen telemenin, tekniğine uygun olarak işlenmesiyle elde edilen beyaz peynir koruyucu katkı maddesi içermemekte ve Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliğine uygun olarak üretilmektedir.

 

 

TAM YAĞLI TAZE KAŞAR PEYNİRİ: Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdürlüğümüze bağlı Hayvancılık Şubesi tarafından sağılan günlük inek sütünün maya ile pıhtılaştırılması ile elde edilen telemenin, tekniğine uygun olarak işlenmesiyle elde edilen kaşar peyniri koruyucu katkı maddesi içermemekte, suda haşlama tekniğiyle ve Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliğine uygun olarak üretilmektedir.

TAM YAĞLI TAZE ERİTME PEYNİRİ: Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdürlüğümüze bağlı Hayvancılık Şubesi tarafından sağılan günlük inek sütünün maya ile pıhtılaştırılması ile elde edilen telemenin, tekniğine uygun olarak ve mevzuatta belirtilen emilsifiye edici tuz ilavesiyle işlenerek elde edilen eritme peyniri koruyucu katkı maddesi içermemekte ve Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliğine uygun olarak üretilmektedir.  

 

TEREYAĞI: Pastörize inek sütü kremasının tekniğine uygun olarak işlenmesiyle üretimi gerçekleştirilen tereyağı koruyucu katkı maddesi içermemekte ve Türk Gıda Kodeksi Tereyağı, Diğer Süt Yağı Esaslı Sürülebilir Ürünler ve Sadeyağ Tebliğine uygun olarak üretilmektedir. Tereyağı En az % 80, en fazla % 90 oranında süt yağı içermektedir.

SADEYAĞ: Pastörize inek sütü kremasının tekniğine uygun olarak işlenmesiyle üretimi gerçekleştirilen sadeyağ koruyucu katkı maddesi içermemekte ve Türk Gıda Kodeksi Tereyağı, Diğer Süt Yağı Esaslı Sürülebilir Ürünler ve Sadeyağ Tebliğine uygun olarak üretilmektedir. Sadeyağ % 99 oranında süt yağı içermektedir.

 

 

 

YARIM YAĞLI AYRAN (TUZLU / TUZSUZ): Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdürlüğümüze bağlı Hayvancılık Şubesi tarafından sağılan günlük inek sütünün kültürle tekniğine uygun olarak işlenmesiyle üretimi gerçekleştirilen ayranlar koruyucu katkı maddesi içermemekte ve Fermente Süt Ürünleri Tebliğine uygun olarak üretilmektedir.

 

TAM YAĞLI TAZE LOR PEYNİRİ: Kaşar üretiminden elde edilen Peyniraltı suyunun tekniğine uygun olarak işlenmesiyle üretimi gerçekleştirilen Lor koruyucu katkı maddesi içermemekte ve Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliğine uygun olarak üretilmektedir.