Tavukçuluk ve Arıcılık Şubesi

TAVUKÇULUK VE ARICILIK ŞUBESİ

 

            Tavukçuluk ve Arıcılık Şubesi; Tavukçuluk ve Arıcılık olmak üzere 2 ayrı üniteden oluşmaktadır. Aynı zamanda Zootekni Bölümü Deneme Kümeslerini ve canlı materyalini de bünyesinde taşımaktadır. Şube de; yumurta, tavuk, keklik, gübre, bal, polen, oğul arı ve ana arı üretiminde bulunmakta olup, bunun yanında damızlık materyal üretimi de yapılmaktadır. Günlük bakım faaliyetlerinin 24 saat aralıksız sürdürüldüğü şubede yem alımları önemli bir konuyu oluşturmakta ve açık ihale ya da zaman zaman doğrudan alım ile temin edilmektedir. Şubede; 2016 yılında Üretim Kümesinde 8000 adet yumurtacı tavuktan yumurta ve 300 arı kolonisinden bal üretimi yapılmışken, Bölüm Deneme Kümeslerinden ise tavuk, yumurta, ördek, bıldırcın, tavşan, civciv ve kaz sayısı deneme durumuna göre değişkenlik göstermektedir.

            Elde edilen ürünler başta kantinlerimizde, Balcalı hastanesinde, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığına bağlı kafeteryalarda ve Başkent Hastanelerinde tüketilmektedir.

 

TAVUKÇULUK ve ARICILIK ŞUBESİ TANITIM FOTOĞRAFLARI

 

   ATAK-S

 

BILDIRCIN

 

HİNDİ

T3-Y2

 

KEKLİK

 

LOHMAN BROWN

 

TAVŞAN

 

ARICILIK ŞUBESİ KOLONİLERİ

 

ARICILIK ŞUBESİ TUFANBEYLİ YAYLASINDA